Hoppa till sidans innehåll

Fantastisk tävlingshelg för Truppsektionen - VI SKA TILL FINLAND!

2017-11-21 12:51
  • Uppdaterad: 2017-11-21 12:59

Vilken tävlingshelg för STGs truppsektion!
I fredags tävlade gymnaster från Juniortruppen och Ungdomstruppen JNM-kval ute på Lidingö. 
Nio damlag var med och slogs om de två åtråvärda platserna om vem som får äran att representera Sverige på Junior Nordiska Mästerskapen i Finland i april 2018
Efter en nervkittlande tävling med fantastisk gymnastik, spännande dramatik och fullt ös på läktaren stod det klart. Vi ska till JNM i Finland!
En otroligt fin prestation av våra duktiga gymnaster och tränare. 
STORT GRATTIS!
Dagen efter, var det dags för Ungdomscupen. För några av tjejerna var det tävlingsdag 2 efter att ha tävlat JNM-kvalet dagen före. Lite svårt att ladda om, en svår uppladdning med två tävlingar i fokus med olika regler och varv och en halvstressad förträning gjorde läktaren på helspänn. 
När tävlingen väl var igång levererade tjejerna gymnastikmagi! Första framträdandet drämde de till med tävlingens högsta tumblingpoäng och det fortsatte i samma anda. 
En otroligt stabil insats där de visade vad de går för när det väl gäller resulterade i en tredjeplats i kvaltävlingen. 
Av 28 damlag hade man nu kvalat in till söndagens final som nummer tre. (De 8 bästa lagen går vidare)
Söndagsmorgonen började tidigt…tidigt! Tredje dagen för vissa, andra dagen för andra och det var åter dags att ladda om patronerna. 
Återigen levererade tjejerna fantastisk gymnastik och varenda gymnast satte ner sina volter utan fall eller missar. Imponerande!
Glädjande nog så räckte insatserna under söndagen till en hel poäng högre än i kvaltävlingen och silvermedaljen var säkrad! 
STORT GRATTIS!
Under helgen tävlade också Trupp Vit i SOL-cupen. Trupp Vit som tränar med motivation och ambition och endast hunnit med ett par månader inom tävlingsverksamheten har fått en enorm utveckling i sin gymnastik. 
På SOL-cupen hade an delat upp laget i två lag i grenen fristående. Där tog Trupp Vit guld och silver! Kan det bli bättre?! :)
I trampett och tumbling tävlade gruppen som ett lag och det resulterade i ett guld i trampett och ett silver i tumbling. 
STORT GRATTIS!
En enormt framgångsrik tävlingshelg är över och vi tränare kan inte säga nog många gånger hur stolta vi är över alla gymnaster, deras inställningar och prestationer. Ni är fantastiska!
Skribent: Maria Malmberg 

 

facebook

26810_medium_sponsorhuset_logo_500x172

 


 

Samarbetspartners

 

Vera

Gympa sport

Skins.se

All in Sports

 

 

Postadress:
GF Stockholm Top Gymnastics - Gymnastik
Ulvsundavägen 106
16867 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-6870770
E-post: This is a mailto link

Se all info