Hoppa till sidans innehåll

UNGDOMSLEDARSTIPENDIUM 2017 – GRATTIS JOHAN WIKÅS!

2017-10-01 12:53
  • Uppdaterad: 2017-10-03 12:16

UNGDOMSLEDARSTIPENDIUM 2017 – GRATTIS JOHAN WIKÅS!

Ungdomsledarstipendierna för 2017 är nu utsedda. Vi har glädjen att meddela att en av stipendiaterna är Stockholm Top Gymnastics egen Johan Wikås.

Johan blev ovetande nominerad för stipendiet under sommaren och idag fick föreningen, och Johan själv, det glada meddelandet att han blivit utvald som en av vinnarna.

-       Det känns väldigt oväntat, positivt överraskande och såklart riktigt riktigt roligt! Jag hade ingen aning om att jag blivit nominerad och är både berörd och ödmjuk över nomineringen och vinsten. Jag är helt enkelt oerhört glad, säger Johan.

Johan är tränare i föreningens truppverksamhet där han tränar allt från de yngsta gymnasterna till den högsta nivån i föreningen.

-       Jag försöker vara en bra ledare för alla och vill genom ett tjänande ledarskap tillsammans med gymnasten hitta vägar framåt. Jag vill vara det redskap som med gymnasten i centrum hittar vägar för största möjliga utveckling, såväl på ett personligt plan som ett sportsligt plan för den enskilde individen. Jag använder mig gärna av forskningsmetoder och motivationsteorier och vill fortsätta att utvecklas till en bättre tränare och ledare hela tiden säger Johan.

Som stipendiat har Johan vunnit 5000kr samt ytterligare 5000kr till föreningen samt en middag och tillställning i stadshuset där stipendiaterna ska tilldelas priserna och uppmärksammas.

Här kan ni läsa en liten (förkortad) del av nomineringen som skickades till Stockholms idrottsnämnd:

”…Oavsett vilken ålder eller nivå gruppen befinner sig på så är engagemanget och insatsen detsamma från Johans sida. Massor av positivism, ödmjukhet, skratt och beröm. Glädjen från hans sida är genuint äkta mot alla gymnaster och jag är så stolt över att ha honom i föreningen. Här vet jag att barn och ungdomar blir behandlade med respekt, blir tränade på ett sätt som skapar stark självkänsla, känsla av att vara sedd, viktig, behövd och med en stor öppenhet och önskan för autonomi.

Gymnasterna möts av high fives, applåder, beröm och en delaktighet i sin träning. Detta gäller givetvis inte endast de som lyckas med något särskilt eller som är bäst utan det är just det som är så fantastiskt. Han hittar sätt och tillfällen så att alla individer i gruppen, och alla olika grupper, får uppmärksamhet, tid och omtanke.

Johan är påläst på teorin SDT (Self-determination-theory) och rannsakar, utmanar och utvärderar sig själv hela tiden för att bli en bättre ledare.

…i detta fall vill jag lyfta en tränare som trots en kort tid i vår förening verkligen gör avtryck, intryck och visar precis vad en idrottsledare ska stå för. En tränare som verkligen bryr sig från hjärtat oavsett den aktives ålder, nivå eller kunskaper.
...och kanske framför allt, en tränare som verkligen utvecklar dessa unga individer till starka, självsäkra människor med ödmjukhet, vänlighet och respekt för andra och sig själva.”

 

Ett stort GRATTIS till Johan och vi är stolta över att ha sådana ledare i föreningen!

Skribent: Maria Malmberg
Epost: Adressen Gömd 

 

facebook

26810_medium_sponsorhuset_logo_500x172

 


 

Samarbetspartners

 

Vera

Gympa sport

Skins.se

All in Sports

 

 

Postadress:
GF Stockholm Top Gymnastics - Gymnastik
Ulvsundavägen 106
16867 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-6870770
E-post: This is a mailto link

Se all info