SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholm Top Gymnastics

Vår Förening
Vårt motto är TRÄNA, TÄVLA, TRIVAS. Stockholm Top Gymnastics strävar alltid efter att uppnå trivsel i vår

verksamhet, med gemenskap och glädje för alla på både träning, tävling, läger och andra aktiviteter.


Historik


Stockholm Top Gymnastics bildades 1992 med i syfte att ge talangfulla flickor möjligheten till högkvalitativ träning i Artistisk Gymnastik, med målet att nå högsta internationella nivå. Föreningen blev snabbt framgångsrik på tävlingsgolvet.

Inom fem år vann Stockholm Top Gymnastics såväl USM och JSM som SM. Vi fick också med gymnaster på både EM och VM. Samtidigt växte föreningen snabbt. Vi startade flera barngrupper, och 2001 startades vår första SM-trupp. Truppen har sedan starten vunnit SM sju gånger och blev Europamästare 2006. 

År 2004 hade föreningen en OS-deltagare genom Veronica Wagner. Veronica är ensam i Sverige om att ha tagit sex individuella SM-guld. Hon blev också första svenska någonsin att vinna en Världscup, då hon tog guld i bom och hopp i Argentina, 2007.

Med vårt facit på truppsidan, och med 13 SM-guld i Kvinnlig Artistisk Gymnastik, har STG på kort tid blivit en av de mest framgångsrika gymnastikföreningarna i landet. 

 

Mål och verksamhetsidé

Stockholm Top Gymnastics ska vara en positiv vital kraft som främjar både svensk AG och Truppgymnastik och klubbens egna gymnasters individuella utveckling. Inga ansträngningar ska sparas för att säkerställa att verksamheten präglas av att:

• Gymnastens bästa sätts i centrum
• Hög kvalitet är vägledande i varje aktivitet


Grundförutsättningar för att fullfölja vår verksamhetsidén är bland andra att:

• vi har tillgång till mycket kompetenta och motiverade tränare som självständigt vill och kan leda kärnverksamheten.
• vi har tillgång till ändamålsenliga träningslokaler och redskap.
• vi bedriver en breddverksamhet med hög kvalitet, som säkerställer återväxt och kontinuitet på lång sikt.
• vi satsar på internationellt utbyte på ledar - tränar- och gymnastnivå i syfte att motivera och utveckla alla inblandade.
• vi i samverkan med Svenska Gymnastikförbundet och andra inom svensk gymnastikverksamhet eftersträvar professionalitet och kollegialitet, utan att förlora vår integritet eller kompromissa med vår verksamhetsidé´.
• vi skapar en finansiering som på kort och lång sikt ger arbetsro och en sund utveckling av verksamheten.
• vi har en styrelse som är ‘uppfylld’ av vår verksamhetsidé och där var och en gör sitt bästa för att skapa optimala förutsättningar för att uppnå våra mål.

 
Vi stödjer UNICEFs arbete för barnen i Ukraina
SPONSORER
Samarbetspartners